## **CEM SENIOR OFFICIALS' MEETING**



20-22 March 2023, Rio de Janeiro, Brazil Version (23 February 2023)

\* Registration desk will open on Sunday PM. All timings are based on local time in Brasilia time (UTC -3).

	Monday, 20	O March CEM Da	У		Tuesday, 21 March Joint CEM/MI Day					Wednesday, 22 March MI Day	Thursday, 23 March Site visit
Registration 8:00-9:00 (60 Min) Location: Plenary Hall Gavea	CEM Side Event Equality in Energy Transitions: Gender Gaps in the Energy Sector: Roadblocks for an Inclusive Clean Energy Transition 8:00-9:00 (60 Min) Location: Leme	CEM Side Event CCUS, H2I, IDDI: CEM Industrial Workstreams Leadership Meeting (closed-door) 8:00-9:00 (60 Min) Location: Copacabana	CEM Side Event CESC: Clean Energy Solutions Center Annual Planning Meeting (closed-door) 8:00-9:00 (60 Min) Location: Urca	CEM Side Event SEAD: Business models to ensure large-scale deployment of energy efficient cooling and heating equipment. 8:00-9:00 (60 Min) Location: Ipanema	Registration 8:00-9:15 (75 Min) Location: Plenary Hall Gavea	Joint CEM/MI SC Steering Committee (closed-door) 8:00-9:00 (60 Min) Location: Leme	CEM/MI Joint Side Event BfI: Collaboration between Initiatives and Missions on Bioresources 8:00-9:00 (60 Min) Location: Copacabana	CEM/MI Joint Side Event COP28: Cooling Pledge Consultation 8:00-9:00 (60 Min) Location: Vidigal A	CEM Side Event H2: Hydrogen Leadership Meeting (closed-door) 8:00-9:00 (60 Min) Location: Ipanema	There are no rooms reserved specifically for CEM activities on this day, but we encourage our community to proactively reach out to other delegates and arrange their own bilateral meetings in	
Welcome Opening Remarks 9:00-9:15 (15 Min) Location: Plenary Hall Gavea		,			Welcome Opening Remarks from the Host 9:15-9:30 (15 Min) Location: Plenary Hall Gave					the hotel's public spaces (lobby, foyer, outdoor seating area).	Two visit groups will be available.
Opening Plenary Session A Call to Action on Increased Clean Energy Cooperation 9:15-10:30 (75 Min) Location: Plenary Hall Gavea					CEM/MI Plenary Joint CEM and MI Member Plenary Session (closed-door) 9:30-10:30 (60 Min) Location: Plenary Hall Gavea						<b>First site visit</b> from 10:00-12:00.
Coffee Break (10:30-10:45)					Coffee Break (10:30-10:45)					Coffee Break	Site visit
Strategy Session Leveraging CEM as Action and Implementation Platform for Global Priorities 10:45-11:45 (60 Min) Location: Plenary Hall Gavea					CEM/MI Plenary CEM14/MI-8 Ministerial Briefing 10:45-11:45 (60 Min) Location: Plenary Hall Gave Chair: Brazil						
Strategy Session Strengthening and Increasing Impact of CEM 11:45-12:45 (60 Min) Location: Plenary Hall Gavea	Breakout Group Enabling Environment 11:45-12:45 (60 Min) Location: Leme	Breakout Group Industry 11:45-12:45 (60 Min) Location: Copacabana	Breakout Group Transport 11:45-12:45 (60 Min) Location: Urca	Breakout Group Power and Buildings 11:45-12:45 (60 Min) Location: Ipanema	CEM/MI Joint Side Event Breakthrough Agenda: The Future of Climate Collaboration 11:45-12:45 (60 Min) Location: Plenary Hall Gavea	CEM/MI Joint Side Event Empowering People: fair green transition throughout lifestyle changes: what enabling conditions? 11:45-12:45 (60 Min) Location: Leme	Workstreams: discussion on key technical issues	CEM Side Event Transforming Solar Supply Chains: Leadership Meeting (closed-door) 11:45-12:45 (60 Min) Location: Leblon	Biofuture Campaign		
Lunch Break 12.45-13.45 (60 Min)					Special Lunch Itaipu-sponsored Special Lunch 12:45-14:30 (105 Min) Location: Carioca					Lunch Break	



20-22 March 2023, Rio de Janeiro, Brazil Version (23 February 2023)

	Monday, 2	0 March CEM Da		Tuesday, 21 March Joint CEM/MI Day					Wednesday, 22 March MI Day	Thursday, 23 March Site visit	
CEM Plenary (open) Energizing the CEM Work Programme (open) 13:45-15:00 (75 Min) Location: Plenary Hall Gavea					Special Session Latin American Regional Energy Transition 14:30 – 15:30 (60 Min) Location: Plenary Hall Gavea	CEM Side Event CEM Power Workstreams: Action Plans for Rapid Decarbonization of Power Systems 14:30 – 15:30 (60 Min) Location: Leme	Breakthrough –	CEM Side Event Bfl: Biofuture Initiative & Workshop (closed-door, first slot) 14:30 – 15:30 (60 Min) Location: Vidigal A	CEM/MI Joint Side Event Steel Breakthrough Roundtable – delivering the 2023 Priority Actions 14:30 – 15:30 (60 Min) Location: Ipanema		Second site visit from 14:00-16:00.
	С	offee Break			Coffee Bre	ak (15:30-15:45)			Coffee Break		
CEM Plenary CEM Members' Session (closed-door) 15:15 – 16:45 (90 Min) Location: Plenary Hall Gavea					[Preparations for Evening Programme in Plenary Hall Gavea] Refreshment time (15 minutes buffer time)	CEM Side Event EPI: Jobs and Skills for an Inclusive Clean Energy Transition 15:45 – 16:45 (60 Min) Location: Leme	CEM/MI Joint Side Event Power Breakthrough Roundtable – delivering the 2023 Priority Actions 15:45 – 16:45 (60 Min) Location: Copacabana	(continued) (closed-door, second slot) 15:45 – 16:45 (60 Min)	CEM Side Event NICE Future: Annual Planning Meeting (closed-door) 15:45 – 16:45 (60 Min) Location: Leblon		
CEM Side Event CEM Marine Hubs 16.45-17.45 (60 Min) Location: Plenary Hall Gavea	CEM Side Event Transforming Solar Supply Chains 16.45-17.45 (60 Min) Location: Leme	CEM Side Event IDDI: Industrial Decarbonization and Brazil Roundtable (closed-door) 16.45-17.45 (60 Min) Location: Copacabana	CEM Side Event RGEI: Regional and Global Energy Interconnection 16.45-17.45 (60 Min) Location: Urca	CEM Side Event LTES: Accelerating the Clean Energy Transition: Insights from the Long-Term Energy Scenario (LTES) Initiative and Network 16.45-17.45 (60 Min) Location: Ipanema	Special Event Spotlight on Brazil's Energy Transition 17:00-18:00 (60 Min) Location: Plenary Hall Gave						
Wrap up Day 1 From Rio to Goa 17:45 – 18:30 (45 Min) Location: Plenary Hall Gave					Special Event General Cocktail/Reception 18:00-19:00 (60 Min) Location: Plenary Hall Gavea						